Grand Cherokee -00 4.7 V8

Oma ajopeli esiteltynä, oli sitten rakennettu tai rakenteilla.
Kirjoita vastaus
Macke
Viestit: 348
Liittynyt: 01.11.2018. 21:20
Paikkakunta: Porvoo

Re: Grand Cherokee -00 4.7 V8

Viesti Kirjoittaja Macke » 08.09.2021. 21:11

Service alkoi huolestuttavasti lähestymään kilometrimäärää tarkastellessa, niin teinpä ihan pikku perus huoltoa Jeeppiin tänään. Tällä kertaa pistin tapojeni vastaisesti hieman snake oilia kehiin, eli täräytin huuhteluaineet koneesta läpi. Tuumasin että uskallan tämän tehdä ilman sen suurempaa paskojen liikkeellelähdön pelkoa kun olen itsekin kärrillä paremmin pesevillä diesel moottoreihinkin sopivilla öljyillä ajellut. Ei oteta tota vimosinta motox kokeilua lukuun, eihän. Niitten sen tähden mä pääsääntöisesti ne putsausmämmit koneessa itseasiassa käytinkin. Anywho pataan meni vanhojen öljyjen sekaan 10 minuutin tyjäkäynnin ajaksi Liqui Molyn Pro-Line Engine Flush ennen kuin tiputin öljyt pois ja laitoin uuden filsun ja uudet öljyt sisään. Tällä kertaa tarjouksesta ostettua Valvoline All-Climate 5W-40 öljyä. Tällaiset purnukat oli siis käsillä:

Kuva

Kun nyt kerta eliksiirien kanssa pelattiin, niin löin tankkiin kanssa suuttimia sekä venttiilien karstoja putsaavaa tavaraa. Tiedä häntä toimiiko mutta uskottavahan se on ku purkissa lukee?!?!

Kuva

Sitten smyygailin oikealla silmällä jossain kohdin jo aiemmin, että moniurahihna alkoi näyttää semi happamalta. Halkeamiahan oli koko hihnan matkalta tähän malliin:

Kuva

Nooh, räikkä ja 15mm hylsy ja vääntö myötäpäivään kiristimestä ja pikku ähertämistä niin hihna oli veks:

Kuva

Hieman sitten enemmän ähertämistä, pakettiautollinen kirosanoja ja jonkin verran hikeä niin sain ton räikän poiskin tuolta välistä. Pro-tip, lenkkiavaimella pääsee helpommalla!

Heitin paikoilleen jostain ostamastani osakasasta löytyneen kevyesti sisäänajetun Hutchinson Poly V 6PK2220 moniurahihnan. Paketissa lukesisi kyllä Gates mutta ei tämä semmottinen ole:

Kuva

Hyvin se meni paikoilleen, toki vanha remmi oli ilmeisesti sen 5mm pidempi:

Kuva

Auton mukana tuli aikonaan kanssa joku mysteeriremmi, niin nakkasin sen takakonttiin vararemmiksi josko nyt sitten tapahtuukin jotain fantsua. Internetsistä katottuna noi tarjottujen hihnojen pituudet vähän vaihtelee, tiedä sitten mikä on virallisesti oikean pituinen hihna.

Macke
Viestit: 348
Liittynyt: 01.11.2018. 21:20
Paikkakunta: Porvoo

Re: Grand Cherokee -00 4.7 V8

Viesti Kirjoittaja Macke » 21.09.2021. 18:40

Tossanoinnaa kun tuli laitettua uudet öilit koneeseen ja huuhdeltua se jne, niin ajattelinpa että laitetaas lisempää snake oileja kehiin kun kerta nyt kemikaalien ihmeelliseen maailmaan tuli lähdettyä. Pakuun aikoinaan runttasin RVS käsittelyn enkä siitä mitään negatiivista ainakaan löytänyt, niin teinpäs nyt sitten tähänkin. Eli RVS G6 tököttiä tötteröllinen ohjeistuksen mukaisesti koneeseen, baltiarallaa 300km siirtymä möksälle ja sieltä sitten kun ajelin takaisin niin tein toisenkin käsittelyn eli "huoltavan käsittelyn". Menomatkalla öljynpaine näytti ehkä inan korkeammalta kuin aiemmin ja olisko nyt sitten toisen käsittelyn jälkeen viisarin leveyden verran vielä kasvanut. Paha tietty varmuudella sanoa kun just tein öljynvaihdon enkä niillä öljyillä ollut mitään muuta vetänyt kuin ihan vähän kyläpyöritystä, että ei tässä nyt mitään tieteellistä todistetta vaikutuksesta ole.

Mitään tällä ei ollut tarkoitus sen suuremmin korjata enkä mä nyt tiedä että onko noista lopunviimein sen suurempaa hyötyäkään. Haittaa nyt ei ainakaan pitäis olla ni ehkäpä sillä satasella sai jonkun kilsan lisää kotteron elämään. Tai sitten ei :D Motox öljyä kyllä koneesta hävisi jonkin verran öljynvaihtovälin aikana mitä ei mielestäni edellisillä öljyillä tapahtunut. Katotaan nyt sitten miten käy Valvolinen ja näitten käsittelyjen seurauksena.

Samaiseen pakuun tein RVS käsittelyn ohjaustehostimen puolelle kun vaihdoin sinne "ei vuoda tippaakaan" käytetyn hammastangon. Kyllä vuosi, ja käsittelyn jälkeen alkoi vuodamaan vielä enemmän että tollasessa tilanteessa on ihan turha RVS liemiä lorotella sekaan :lol: Eikä ne kyllä lupaakaan että se mitään vuotoja korjais, toikin nyt oli enemmän sellasta testailua kun ei millään olis viittiny vaihtaa toiseen kertaan niitä ohjauskiluja...

Kirjoita vastaus