ZJ sisäkatto märkä

Mätänikö helmat, menikö sarana ovesta väljäksi, hajosiko lasi/peili/valaisin, koriin liittyvät kyselyt tänne.....
JPA
Viestit: 16
Liittynyt: 25.03.2019. 21:06
Paikkakunta: Valkeakoski

ZJ sisäkatto märkä

Viesti Kirjoittaja JPA » 14.01.2020. 16:22

Nyt tuntuu että, on useampi murhe samaan aikaan ZJ:ssä.
Äskettäin tuli huomattua että kattoverhoilu on reunoilta märkä. Etenkin Apparinpuoli. Kosteilla keleillä tuulilasi sisältä aivan huurussa ja märkä, kuten tänään. Pakkasella saa raapata sisältä kanssa. Puhallin pyörii reilusti mutta ei kummonen hönkä tule ikkunalle. Eikä oikein muistakaan asennoista. Lämpöä kyllä tulee. Ilmaa ei vain tule räppänöistä.
N.7km ajossa ei huuru kadonnut juuri ollenkaan ikkunoista eikä vesipisarat. Ikkunalastan vaatii. Kattoikkuna on märkä myös sisäpuolelta. Rupesin miettimään vuotaako tuo tiiviste ja/tai sitten joku läpivienti katosta? Siellä on ne tehtaan kattotelineet ja lisäksi edellisen omistajan toimesta asennettu kattolle lisävalot.
Nyt menee taas ens viikolle kun Jeeppiä kerkiää tarkastelemaan. Mutta apua tartteis tämän kanssa. Mistä tuota vikaa lähtis ettimään? Jos siellä esim. Ruuvin reikiä on niin millä paras laittaa ne umpeen? Onko mistään kotoisin jos tuon kattoverhoilun ottaa pois ja lämmitys puhltimilla kuivattais koko katon? Tuskin on eka kerta kun tuonne kosteutta kertyy..

Avatar
Timo L
Viestit: 1319
Liittynyt: 23.06.2010. 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: ZJ sisäkatto märkä

Viesti Kirjoittaja Timo L » 21.01.2020. 20:59

Kaikki kattokaiteiden pulttien reiät on mahdollisia ongelmapaikkoja, samoin sitten kattoikkunan viemärit; itsellä kun ei ole kattoluukkua niin en tarkkaan muista sijaintia. Mutta käsittääkseni sieltä menee yksi letku etunurkasta ja toinen takanurkasta jossain katon kulman ja a- pilaria pitkin, ja taakse sitten johonkin olikohan D- pilarille asti?

Jos flekti ei puhalla, niin joko se flekti on huonona eikä vain pyöri, mutta todennäköisempää on että HVAC- boksin sisällä kenno(t) on aivan täynnä mönjää joka sekä blokkaa ilmankierron että imee itseensä kosteutta jolloin sisätilat ei kuivu ja lasit huurtuu.
Tältä näytti omassa autossa kun avasin reilu kolme vuotta sitten:

Kuva
'98 ZJ 5.9 Limited, putkihelmat- ja puskurit, yms. härpäkettä

Avatar
rane58
Viestit: 1111
Liittynyt: 24.08.2011. 23:37
Paikkakunta: Espoo

Re: ZJ sisäkatto märkä

Viesti Kirjoittaja rane58 » 22.01.2020. 4:30

Katolle asennetut lisävälot ja samalla tuli juokseva vesi jostain katon läpiviennistä...? :roll:
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
Kuva
Jeep Grand Cherokee 4L vm-93 ja-95
Oldsmobile 98 Luxury Sedan 425cid vm-66
Honda CB 750 F2 Seven Fifty vm-98

JPA
Viestit: 16
Liittynyt: 25.03.2019. 21:06
Paikkakunta: Valkeakoski

Re: ZJ sisäkatto märkä

Viesti Kirjoittaja JPA » 19.05.2020. 13:30

Ensiviikko olikin sangen laaja käsite. Silloin Tammikuussa otin kattopahvin pois samoin listoja sisältä. Annoin "kuivua" pressun alla tähän toukokuuhun asti. Nyt saa taas työnalle. Kattopahviin pitää kangas uusia. Samalla kaiketi laattia matto ottaa irti ja pestä, tai uusia kokonaan.
Tuosta vuodosta. Aloitan kokeilemalla valuttaa vettä kattoikkunan päälle ja tiirailen mistä tihkuu. Jos ei tule, niin sitten kokeilen samallatavalla nuo läpivienti kohdat. Tuo Timo L:n manitsemat letkut näytti aika kovilta ja halkeamia paljon pinnassa.. Mikä vois olla jolla tiivistäisi kattolasin? Samoin nuo läpiviennit? Reikiin sikaflexiä ja jokku biilteman tulpat päälle?

Kirjoita vastaus