ZJeep kirjoitti: ↑29.11.2018. 21:31
Onkohan noissa SCT vs Syked muuta eroa kuin SCT:ssä on sisään rakennettu data loggeri? Ainakin siihen saa liitettyä laajakaistan FRP sivujen mukaan.
SCT on hiukan kalliimpi mutta taitaa toi Syked olla "uutuus tuote". Mitä ongelmia SCT:ssä on ollut?
Veronpalautus päivä lähestyy, vois aloittaa jommasta kummasta , täytyy opiskella

SCT:t syystä tai toisesta ei aina oikein tahdo löytää PCM:ää, ei suostu dataloggaamaan, tai sitten ei suostu ohjelmoimaan. Ainakin Ryan itse todennut naamakirjaryhmässä jotenkin siihen suuntaan, että toimiessaan on toimiva, mutta turhan paljon on ongelmia. Se meinaan voi vituttaa, jos PCM:ään softaa ajaessa hommat tilttaa ja sulla on autossasi ehjä PCM, jossa on korruptoitunut softa eikä sillä siis enää tee mitään

Toisaalta porukka on kyllä käyttänyt SCT:tä ihan hemmetin paljon, ja todella monet vaihtaneet softaa kymmeniä (jollei jopa enemmänkin) kertoja ilman mitään ongelmaa. Itse voisin käyttää kumpaa tahansa, tuo Syked on tosiaan uusi. Itse tällä hetkellä käännyn luultavimmin tuohon Sykediin, mutta katsotaan nyt vielä..
Jeepin kun ostin niin ensi hommana purin ton laatikon(44re) kun piti pahaa ääntä, vika oli ainut kuulalaakeri laatikossa eli se ylivaihteen päässä oleva.
Samalla teikäläisen innoittamana laitoin shift kitin. Olihan sekin kokemus
Mitä sieltä ekana hajoo ja millä noita oikein vahvistetaan?
Päälaatikon pakat, pannat, ja ylivaihteessa molemmat pakat - eli siis oikeastaan kaikki

Päälaatikossa etenkin direct clutch- pakka on oleellinen, mutta kaikki pakat ja pannat päälootassa ja ylivaihteessa pitää vaihtaa. Alton red eagle kitkat ja kolene- teräkset, orkkista ohuempina kun laittaa niin mahtuu enemmän levyjä -> enemmän pinta- alaa -> enemmän pitoa. Sitten kun vielä nostaa linjapainetta, vaihtaa pannoille erilailessa vipusuhteella olevan käyttövivun, modaa accumulatoreja ja venapöytää niin alkaa olla voiton puolella. Se tosin on sitten jo sellainen että kestää sitten jo ihan oikeasti hyvin.
Vähemmälläkin pärjää jos ei ole mitään rakennettua 6,7- litran strokeria tekemässä, ja esim. vähän 46RE:tä vahvemman saa aika kivasti ilman isoja venapöydän muutoksiakin. Mutta kaikki pakat ja pannat pitää silti uusia, päälootan peräpäästä kannattaa vaihtaa se "sprägi" vahvistettuun malliin (ei ole älyttömän kallis), ja muutama muu parannettu osa orkkiksen tilalle. Työtähän siinä on jos/ kun itse tekee, eikä ole ihan ilmaistakaan.
Kuvaavaa kuitenkin, että minun veikkaus oli että Tapsan vakio 44RE kestää sen stroukkerin perässä muutaman tuhatta kilsaa. Jos en ihan väärin muista, niin hajosi jossain 1500km tietämillä kun päälaatikon pakat sanoi sopimuksensa totaalisesti irti
46RE:ssä ja 44RE:ssä ylivaihdeosa on vakiona ihan identtinen, kun taas 46RE:ssä päälootan puolella on vakiona hitosti enemmän pinta-alaa kitkoissa. 46/ 47/ 48:n päälootan kitkojen sisähalkaisija on aavistuksen isompi kuin 42/ 44:n kitkojen ulkohalkaisija. 46RE:ssä on vakiona kymmeniä prosentteja enemmän pinta-alaa per kitkapakka vs. 44RE.
44RE ei ole huono laatikko, mutta vakiona se on oikeasti turhan heikko jo 5.2:n perään, vakion 5.9:n perässä hajoasi jo varsin nopeasti, ja stroukattua 5.2:ta tai 5.9:ä se ei yksinkertaisesti kestä vakiona kuin korkeintaan varpaankärjellä kaasua kutitellen.
'98 ZJ 5.9 Limited, putkihelmat- ja puskurit, yms. härpäkettä